Snimatelj Foks njuza ubijen u Ukrajini

Snimatelj američke televizije Foks njuz (Fox News) poginuo je dok je izveštavao o ratu u Ukrajini, saopštila je danas ta televizija.

Kamerman Pjer Zakževski (Pierre Zakrzewski) bio je u pratnji novinara Bendžamina Hola (Benjamin Hall), koji je povredjen kada je u ponedeljak pucano na njihovo vozilo u Horenki, mestu kod Kijeva, izjavila je izvršna direktorka Foks njuza Suzan Skot (Suzanne Scott).

„Pjer je bio ratni fotograf koji je pokrivao gotovo svaki medjunarodni dogadjaj za Foks njuz, od Iraka preko Avganistana do Sirije“, rekla je Suzan Skot.

Snimatelj je u decembru dobio nagradu Foks njuza „Nenametljivi heroj“, za „igranje ključne uloge u evakuaciji naših avganistanskih radnika i njihovih porodica posle američkog povlačenja iz Avganistana“, dodala je ona.

Bendžamin Hol, britanski državljanin i dopisnik Foks njuza u Stejt departmentu, i dalje je hospitalizovan u Ukrajini, rekla je ona.

Pjer Zakževski je četvrti novinar ubijen od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara.

Amerikanac Brent Reno (Renaud) ubijen je u nedelju u severozapadnom predgradju Kijeva, ukrajinski novinar Jevgenij Sakun poginuo je u bombardovanju televizijskog tornja u Kijevu, a Ukrajinac Viktor Dudar je poginuo tokom sukoba na jugu, saopštile su ukrajinske vlasti.

Dodale su da je više od 30 novinara ranjeno od 24. februara kada je počela ruska invazija na Ukrajinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar