Šokantan imidž princa Tajlanda (foto)

Tajland se sprema za krunisanje novog monarha nakon što je kralj Bumibol Aduljadej preminuo posle 70 godina vladavine, ali njegov jedini sin, princ prestolonaslednik Maha Vadžiralongkorn, ne uživa veliku popularnost s obzirom na svoj šokantni imidž s tetovažama, kratkim majicama i ljubavnicama.

Tajlandski prestolonaslednik (64) poznatiji je po svom ekscentričnom stilu oblačenja, prošlosti obeleženoj skandalima i propalim brakovima nego po bilo kojoj kraljevskoj vrlini, piše danas britanski „Indipendent“.

Maha Vadžiralongkorn fotografisan je ranije ove godine na minhenskom aerodromu u uskoj i kratkoj beloj majici, izbledelim farmerkama i istetoviranim rukavom.

„Plejbojski“ privatni život princa Mahe privlači veliku pažnju, a on je poznat i po posvećenosti svojoj pudli Fufu, kojoj je dodeljen rang glavnog maršala tajlandskih vazduhoplovnih kraljevskih snaga i stranica u Vikipediji, a kada je pas uginuo prošle godine, upriličena mu je kompletna četvorodnevna sahrana s budističkim obredima pre kremacije.

Princ Maha je već tražio da se odloži krunisanje, što budi strahove u produbljenje nestabilnosti na Tajlandu nakon smrti njegovog oca.

Rođen 1952. u Kraljevskoj palati u Bangkoku, Maha je školovan u Britaniji, a potom je pohađao australijsku Kraljevsku vojnu školu.

Veći deo života proveo je u obuci sa oružanim snagama u Britaniji i SAD, stekavši niz vojnih titula i pilotsku dozvolu kao ljubitelj vazduhoplovstva.

Kada se zdravstveno stanje njegovog oca pogoršalo, kući se vratio iz Nemačke, gde provodi većinu vremenu, navodno s bivšom stjuardesom „Taj ervejza“ koju planira da oženi.

Od tada traži da mu se odloži stupanje na tron jer mu je, kako kaže, potrebno više vremena za tugovanje posle očeve smrti.

Eksperti smatraju da bi to moglo da produbi period nestabilnosti na Tajlandu koji je preživeo dva puča, antivladine proteste i krvavu borbu muslimanskih secesionista za nezavisnost u južnim provincijama, zaključuje londonski list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

princ tajlanda
Komentari (0)
Dodaj komentar