Šokanto: Prodali svoje bebe blizance da bi vratili dugove zelenašima

Par iz Čifenga u kineskoj autonomnoj regiji Unutrašnja Mongolija, smislio je očajnički plan za zaraditi novac kako bi otplatili ogroman dug koji su napravili pozajmljujući novac od onlajn zelenaške platforme, prenosi Daily Mail.

Svoje blizance, tada stare tek dva meseca prodali su za 60 hiljada juana, dvema porodicama u susednoj provinciji Hebei, udaljenih 800 kilometara od roditelja. Kupce su pronašli preko QQ aplikacije, sličnoj WhatsAppu.

Porodica koja je kupila dečaka bezuspešno je pokušavala 8 godina da dobije svoje dete. Žena koja je kupila devojčicu rekla je da je to učinila jer je usamljena otkad je njen sin odrastao i otišao od kuće.

Policija je u decembru dobila dojavu o trgovanju decom. Nakon istrage, krajem januara locirali su i priveli oca u lokalnom karaoke baru, a majku u jednom motelu. Par je priznao da su blizance prodali u novembru 2017.  godine, prenose mediji.

– Dugovali smo toliko novca. Nismo imali nikakvih prihoda… Nismo mogli ni od kuda pozajmiti novac, ni priuštiti njihovo odgajanje… Etički gledano učinio sam užasnu stvar. Povredio sam i sebe i druge. Izneverio sam svoju djecu.“ – izjavio je otac.

– Stvarno nismo imali izbora. Znam da je to bilo pogrešno. Ali u isto vreme, bebe barem neće patiti s nama. – rekla je njihova majka.

Otac dece je u pritvoru zbog trgovine decom, dok je ostalo troje umešanih pušteno uz kauciju.

Deca su na kraju vraćena pod staranje njihove biološke majke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

očajniciprodaja decezelenaši
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Izvanredan potez. Šta će bebama takvi roditelji. Ovi bi mogli u svece. Ako ne onda barem u katoličko sveštenstvo. Eh, kada bi i mnogi drugi roditelji dostigli taj nivo svesti o sebi samima.