Šolc: Sarađivaćemo sa konzervativcima do izbora

BERLIN – Kandidat za nemačkog kancelara Socijal-demokrata (SDP) Olaf Šolc danas je obećao da će sarađivati u Vladi sa konzervativcima kancelarke Angele Merkel do septembarskih izbora.

Šolc je u koalicionoj Vladi na položaju ministra finansija i obećanje je dao uoči današnjeg sastanka lidera SDP, a dan nakon što je izjavio da je besan zbog toga što prošle godine nije naručeno više vakcina protiv kovida-19, prenosi Rojters.

SDP je 2018. godine nevoljno ušao u koaliciju sa Angelom Merkel ali tek nakon što su propali pregovori koje su njeni konzervativci vodili sa liberalima i strankom Zelenih, a vlada je tokom pandemije često bila na „klimavim nogama“, navodi britanska agencija.

Šolc je izjavio da će stranačke razlike doći do izražaja uoči septembarskih izbora, ali je i dodao: „Mi smo Vlada. Radićemo svoj posao do poslednjeg dana“.

Uoči stranačkog sastanka na vrhu koji će biti održan iza zatvorenih vrtata, Šolc je rekao da stranka namerava da se fokusira na „misiju za budućnost“ i četiri prioriteta – borbu protiv klimatskih promena, promovisanje električnih automobila, digitalizaciju i unapređenje sistema zdravstvene zaštite.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar