Spasioci: Preživeli su zapalili vatru da se ugreju, tako smo ih pronašli

Kad su nas videle bile su presrećne, od sreće nisu mogle da govore. U očima im se videlo da su jako uzbuđene što nas vide, rekao je spasilac o majci i njenoj kćerki koje su spasili. 

Italijanska Republika piše kako su spasioci izvukli majku, kćerku i jednog dečaka. Svi su u dobrom stanju. Devojčicu i još jednu osobu su odvezli u bolnicu dok su ostale preživele odvezli u bolnicu u Peskari. Spasioci kažu da su preživeli zapalili vatru kako bi se ugrejali, a onda su oni videli dim i pronašli ih.

Osmoro ljudi, među kojima je i dvoje dece, koje je u hotelu zarobila lavina pronađeni su živi, javljaju italijanski mediji. Pod snegom su bili 43 sata. Jednu ženu je helikopter odvezao u bolnicu.

Lavina se u sredu srušila na hotel u italijanskoj pokrajini pokrajini Abruzo. U njemu je tada bilo 30-ak osoba, među njima su i deca. Vlasti su rekle u petak da su pronašli četiri mrtva tela. Spasioci su se bojali da su svi u hotelu poginuli ali kasnije je stigla informacija kako su na mesto nesreće upućeni helikopteri koji će preživele prebaciti na sigurno. Spasioci ih još nisu sve izvukli, ali su u kontaktu sa njima.

Spasioci su do hotela uspeli da se probiju tek u četvrtak oko četiri sata ujutro. Rekli su da je sneg koji je zatrpao hotel bio visok i do deset metara. Potraga se nastavlja.

Pupo i Nuvola, pastirski psi koji su rođeni kod hotela Rigopijano i koji su ga čuvali i ispred koga su dočekivali goste su živi i zdravi. Nalaze se kod Martine Rosi, mlade devojke koja radi u hotelu. Ona je objavila post na Fejsbuku gde je napisala da su psi preživeli lavinu i nekako došli do ulice gde ona živi.

Lupo e Nuvola, i pastori abruzzesi nati e cresciuti all'Hotel Rigopiano, non so come, sono riusciti a raggiungere la mia…

Gepostet von Martina Rossi am Donnerstag, 19. Januar 2017

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

italijalavinaspasioci
Komentari (0)
Dodaj komentar