Srbija unapređuje ukupne odnose sa Meksikom

MEKSIKO SITI – Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa predsednikom Meksika Andresom Manuelom Lopesom Obradorom i poručio da Srbija želi da unapređuje ukupne odnose sa Meksikom.

Selaković je izrazio zadovoljstvo što delegacija Srbije u meksičkoj prestonici prisustvuje svečanom obeležavanju tri važne godišnjice Meksika i poručio da je čast deliti lepe trenutke sa prijateljima.

Istakao je tradicionalno i iskreno prijateljstvo dve zemlje i izrazio posebno zadovoljstvo što se ova poseta poklapa i sa važnim jubilejom Srbije i Meksika, 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Ministar je dodao da će ova važna godišnjica biti obeležena prigodnim manifestacijama i u Srbiji i Meksiku.

Selaković je poručio da je Srbija opredeljena da unapređuje ukupne odnose sa Meksikom, sa posebnim akcentom na intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje.

S tim u vezi, Selaković je kazao da bi od posebnog, istorijskog, značaja bila poseta predsednika Obradora Srbiji.

Šef srpske diplomatije podvukao je da Srbija visoko ceni dosledan stav Meksika o nepriznavanju tzv. Kosova, i podršci nepovredivosti suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije.

Informisao je predsednika Obradora o aktuelnoj situaciji na KiM, poslednjim provokativnim potezima Prištine, ali i o ugroženosti naših svetinja i srpske kulturne baštine.

Takođe, Selaković je izrazio spremnost za jačanje saradnje u mnogim oblastima kao što su kultura, nauka, sport, obrazovanje, turizam, ali i saradnje gradova i opština.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar