Šreder ljut brani Ruse: SAD hoće rat, e pa ne može

Ekonomski rat Vašingtona protiv ruske isporuke gasa Evropi je neprihvatljiv, rekao je Gerhard Šreder koji je sada član Nadzornog odbora Rosnjefta.

SAD bi želele da oslabe energetsku saradnju Rusije i EU, izjavio je bivši nemački kancelar Šreder, dodajući da je neprihvatljivo da se stvaraju prepreke za isporuke ruskog gasa nemačkom tržištu, prenosi B92.net.

„Nije u redu da se Amerikanci i EU sukobljavaju po ovom pitanju i da još uvek postoje pokušaji da se spreči Severni tok dva“, rekao je.

Prema njegovim rečima, „činjenica da Amerikanci pokušavaju da uđu na nemčko tržište uz pomoć sankcija i da dominiraju donoseći svoj gas iz škriljaca nije ništa drugo nego znak ekonomskog rata, a takav rat nije prihvatljiv“.

Nemačka je zainteresovana za gas koji će „sigurno dobiti i koji će biti jeftiniji od gasa iz škriljaca“, rekao je on.

Bivši kancelar izjavio je da su nemačke vlasti bile u pravu kada su rekle da je gasovod Severni tok 2 samo ekonomski projekat koji ne treba politizovati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rosnjeftŠreder
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • goran manic

    „Plati pa klati!“ Gerharde, Gerharde… Ko te plaćao kad si iz svih sila radio na razaranju Srbije? Sad te plaćaju Rusi, sutra će, možda, ISIL. Jeste, sve tvoje kolege političari su isto takvi, ali ti si otvorio radnju na sred ulice! Svete, vidiš li kakve te … vode?! I, svi su isti… Takav je SISTEM!