Srpska razmatra nove mere protiv korone

BANJALUKA – Institut za javno zdravstvo Republike Srpske razmatra nove mere protiv virusa korona s obzirom na to da svako pogoršanje epidemiološke situacije zahteva donošenje novih mera, izjavila je danas epidemiolog Jelena Đaković Dević.

Ona je rekla da Institut tokom cele pandemije razmatra situaciju i predlaže Republičkom štabu za vanredne sutuacije nove mere.

„Svako novo pogoršanje epidemiološke situacije zahteva njeno razmatranje sa svih aspekata i definitivno mi u ovom trenutku razmatramo određene mere, odnosno koje mere bi bile smislene, koje bi imalo razloga uvesti u ovom trenutku i kakve efekte možemo očekivati“, rekla je ona za RTRS.

Dodala je da se još uvek ne razmišlja o uvođenju policijskog časa.

Đaković Dević je navela da se u Republici Srpskoj od sredine avgusta beleži pogoršana epidemiološka situacija, te da zabrinjava porast broja hospitalizovanih pacijenta kojih je trenutno više od 300.

Istakla je da su putovanja i delta soj virusa korona doprineli pogoršanju epidemiološke situacije, ali i opuštanje stanovništva u trenutku povoljne situacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar