Stanje je alarmantno: Zbog porasta terorizma Nemačkoj fali osoblje

Glavni nemački državni advokat Piter Frank ukazao je na alarmantno stanje zbog sve većeg broja slučajeva sa terorističkom pozadinom i s tim u vezi povezanim manjkom ljudi, javlja nedeljnik Spiegel.

„Zbog velikog porasta broja postupaka sa terorističkom pozadinom, kapaciteti savezne državne advokature su dovedeni do granica izdržljivosti“, rekao je Frank u pismu upućenom ministrima pravosuđa 16 saveznih pokrajina i saveznom ministru Heiku Masu.

On je ukazao na to da je borba protiv terorizma zadatak celokupnog državnog aparata a ne samo u Karlsrueu u čijoj su nadležnosti slučajevi u kojima se radi o ugrožavanju nacionalne sigurnosti ili državnog poretka.

„Bez pomoći u osoblju iz pokrajinskih ustanova, nećemo biti u stanju da se nosimo sa povećanim brojem slučajeva“, stoji nadalje u apelu.

Broj slučajeva sa terorističkom pozadinom se poslednjih meseci, a posebno nakon napada na Berlinski božićni sajam naglo povećao.

U sredu je nakon sveobuhvatne akcije u Frankfurtu uhapšen jedan Tunižanin koji se sumnjiči da je umešan u napade na muzej Bardu u Tunisu 2015. a za koga se sumnja da je pripremao napade i u Nemačkoj. Taj osumnjičeni, kao i počinilac napada u Berlinu, u Nemačku su stigli u sklopu izbegličkog talasa krajem 2015.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nemačkaterorizam
Komentari (0)
Dodaj komentar