Stav Rusije: Širenje NATO i uključivanje Crne Gore kontraproduktivno

Zamenik šefa ruske diplomatije Aleksej Meškov izjavio je da je načelni stav Rusije da je širenje NATO i veštačko uključivanje Crne Gore u taj blok kontraproduktivno.

Meškov je to rekao u razgovoru sa liderima Demokratskog fronta (DF) u Crnoj Gori, Milanom Kneževićem i Andrijom Mandićem, koje je, kako je saopšteno iz Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, primio na njihov zahtev.

„Načelni stav Rusije je da je širenje NATO-a i veštačko uključivanje Crne Gore u taj blok kontraproduktivno. Duboke podele u crnogorskom društvu oko ove teme mogle bi dodatno destabilizovati stanje u ovoj zemlji“, navodi se u saopštenju tog resora, prenela je RTCG.

Meškov je, kako se navodi, rekao da Rusija razume stavove lidera Demokratskog fronta da o tome treba da se izjasne građani na referendumu koji bi trebalo organizovati u vezi sa tim pitanjem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna goraNATOstav Rusije
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Orlov Krš

    E moj GORANE…treba Crnogorci ako ih mogu tako nazvati da se stide ovog ponašanja C:Gore prema bratskoj RUSIJI..Da Rusa nije bilo nebi Crna Gora bila u tolkim granicama..Bratska Rusija je uvjek pomagala C:Goru ..I Crnogorci oni stari prave ljudine znale su to da cijene pa su čak velikim silama poput JAPANA i Turske obljavili ratove..boreći se na Rusku stranu..Zna sve to ova protuva od MILA a i vi no se blamirate i nanosite bruku i sramotu onoj poštenoj C:Gori..Smiješno je to da C:Gora uđe u NATO pakt koja ju je bombardovala..a još pravoslavci..Da se borite vi šaka jada proti braće to je bestidno i besčasno..Mila su uvukli a on pristaoradi linog spasa.Jer je trebao odavno da je u HAG..Pa mu je bolje on tako misliti izgubiti obraz nego časno odležati u SPUŽU:

  • goran manic

    Vodite vi računa da NATO ne uđe u Petersburg, ne brigajte za Montenegro!