Stoltenberg zapretio Rusiji: Imate pet nedelja

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg zapretio je da će preduzeti mere ukoliko Rusija ne bude ispunjavala obaveze prema Sporazumu o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, koji je zaključen između SAD i SSSR-a.

„Mi ćemo razmotriti i narušavanje Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa od strane Rusije. Moskva je dužna da do 2. avgusta uništi rakete koje krše sporazum (SSC-8)“, rekao je Stoltenberg.

Prema njegovim rečima, Rusija ima samo pet sedmica da spase sporazum.

„Sutra ćemo doneti odluku o daljim merama NATO-a, ukoliko Rusija ne ispuni svoje obaveze. Naš odgovor će biti odbrambenog karaktera, uravnotežen i koordiniran. Nećemo raditi ono što i Rusija. Ne nameravamo da raspoređujemo nove nuklearne rakete u Evropi“, izjavio je on.

U međuvremenu, prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov izjavio je da se Rusija neće vratiti ispunjavanju obaveza prema Sporazumu o raketama zbog pokušaja pretnji od strane NATO-a.

„To neće uticati na Rusiju. Pre pokušaja pretnji, NATO-u bi bolje bilo da ubedi svog starijeg brata — SAD da ne postavljaju rakete te klase u Istočnoj Evropi“, istakao je Džabarov.
On je dodao da će se Rusija vratiti poštovanju Sporazuma o raketama, ako to učini i Vašington.

Podsetimo, u Briselu će u sredu i četvrtak biti održani pregovori između ministara odbrane zemalja-članica NATO-a.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Jens StoltenbergNATOrusija
Komentari (10)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ovaj stoltenberg je sisa nevidjenja pisam mu se ….

  • Zagor

    Glupa Natovska gamad licemerno!! Udri Putine!

  • Nesa

    Ovi amerikanci debilcine zive pocev od predsednika pa redom.necu ih komentarisati nisu vredni.olos zivi cela nacija su idioti.vlizi im se sudnji dan.Bog je rekao mozete ciniti sta hocete ali ne dokle hocete.a taj dan se priblizava.

  • Aleksandar1

    Uhh kako si ih prepao,evo cijela Rusija drhti..a ćuti splačino da ti Baćuška ne zavrne uši..cijeli svijet o jadu pozabaviste,Rusiji ne možete nikad ništa NIKADA..Živio Putin

    • Anonimni

      Dobar ti je ovaj komentat, svakati cast Rusiji niko nista ne moze,nego boljebi im bilo, da necackaju, znase kakonose kaze.

  • Aleksandar1

    Uhh kako si ih prepao,evo cijela Rusija drhti..a ćuti splačino da ti Baćuška ne zavrne uši..cijeli svijet o jadu pozabaviste,Rusiji ne možete nikad ništa NIKADA

  • Dario

    Da kauboji ne proizvode ratove i oružje, odavno bi bankrotirali.

  • milan

    Divlji zapad je bio i ostao.Nista se vekovima ne menja. Fasizam se ponovo radja. Meni samo jedno nije jasno.Znam da su glupi ali toliko nemogu da verujem.Znaju da bi ih Rusija unistila za 24 sata i opet rade ono sto Hitler nije uspeo. Glupo,gluplje,divlji zapad.

  • Anonimni

    OVE RUSKE VODE SU LUDI DO DASKE

  • AA ( americki alah)

    ovaj je poludio. Zahteva od Rusije, nesto sto amerika cini, i po starom zapadnom bednom moralu, nije bitan uzrok nego krivicu svaljuju na zrtvu. Bedno, bednije ne moze biti. To su tvorci floskule da se okrene i drugi obraz, i gluposti tipa ko tebe kamenom ti njega hlebom. Ko meni prst u oko ja cu njemu dva, a ko meni samar ja u njega pesnicom, pa mu nece padsti na pamet vise. Prvo izazivaju, posle optuzuju za reakcije koje su sami izazvali. Zapadna smeca