Presuda o Si-En-Enu koja će razbesneti Trampa

VAŠINGTON – Federalni sudija u Vašingtonu nalžio je danas administraciji američkog predsednika Donalda Trampa da odmah vrati pres akreditaciju novinaru mreže Si-En-En (CNN) Džimu Akosti kako bi ponovo mogao da izveštava iz Bele kuće.

Sudija okružnog suda Timoti Keli u odluci navodi da je Akosta pretrpeo „nepopravljivu štetu“ i odbacuje argument Bele kuće da bi CNN mogao da pošalje druge novinare umesto njega, prenosi AP.

Akosta se više puta u poslednje dve godine na konferencijama za štamu u Beloj kući sukobio sa Trampom i portparolkom Sarom Sanders. Prošle nedelje mu je oduzeta akreditacija nakon što se sa Trampom posvađao tokom konferencije za novinare.

Svađa je izbila nakon što je Akosta Trampu postavio pitanje o karavanu migranata koji se iz Južne Amerike kreće ka SAD i kada je pokušao da na to pitanje doda još jedno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

presuda
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • FILIP

    Sta bi Americki Sud rekao za naseg druga TIta.Za celo vreme njegove vladavine,ni jedan novinar nije smeo da mu postavi pitanje,koje mu nije ranije dostavljeno.Odgovore je pisao njegov tim,a drug Tito je onda procitao odgovor.

    • AA ( americki alah)

      gresis flip, ( delfin flipper) . I pitanja je pisao titov tim