Sud neće odbaciti tužbu bivše manekenke protiv Kozbija

Viši sud u Los Andjelesu neće odbaciti tužbu bivše manekenke Dženis Dikinson protiv američkog komičara Bila Kozbija zbog silovanja.

Dikinsonova je optužila Kozbija da ju je drogirao i silovao pre više od 30 godina, dok je boravila u njegovoj kući na jezeru Taho.

Sudija Debra Katz Veintraub presudila je danas da navodi Kozbijeve odbrane da je Dikinsonova „dokazani lažov“ mogu biti dokazani u daljem toku sudjenja.

Advokati poznatog komičara pokušali su da odbace tužbu za silovanje, navodeći da se izjava bivše manekenke menjala tokom godina.

Dikinsonova je kazala da je 2003. godine želela da priču o silovanju uključi u svoje memoare, ali da je izdavač to odbio.

Njen advokat je rekao da se njegova klijentkinja, zbog toga što Kozbijevi advokati uporno odbijaju optužbe o silovanju, ponovo oseća kao žrtva.

Tužilaštvo Los Andjelesa ranije je već odbacilo optužnicu protiv Bila Kozbija zbog seksualnog zlostavljanja dve tinejdžerke, navodeći kao razlog zastarelost slučaja i nedostatak dokaza.

Desetine žena optužilo je komičara za seksualno zlostavljanje u proteklih četrdeset godina. Većina optužnica odbačena je zbog nedostatka dokaza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar