Sud odbio da odloži suđenje Netanijahuu

JERUSALIM – Okružni sud u Jerusalimu odbacio je danas zahtev premijera benjamina Netanijahua da mu se odloži početak suđenja za korupciju, navodeći da će ono početi po planu naredne nedelje.

Advokati Netanijahua tražili su odlaganje suđenja uz obrazloženje da im treba više vremena da sagledaju sve dokaze, a državno tužilaštvo je reklo da se protivi bilo kakvom odlaganju i sud je prihvatio njihov stav, prenosi AP.

Sud je u obrazloženju naveo da je prvo suđenje zakazano za 17. mart samo za čitanje optužnice i da nije potreban odgovor odbrane, zbog čega nema razloga da se suđenje odloži.

Jedan od Netanijahuovih advokata Amit Hadad rekao je da će tražiti odlaganje na početku suđenja i da je odbijeni zahtev bio tehnički i da je trebalo da omogući odbrani više vremena da sagleda istražni materijal.

Netanijahu se sumnjiči za prevaru, kršenje poverenja i primanje mita, a umešan je i u niz skandala koji uključuju prihvatanje skupih poklona od bogatih prijatelja, nuđenje razmene usluga sa moćnim medijskim tajkunima.

Netanijahu je negirao sve optužbe, ističući da je žrtva medijski orkestriranog „lova na veštice“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar