Sud u Moskvi presudio: Kompanija Meta ugrozila ustavni poredak Rusije

„Sud je utvrdio da pod maskom komercijalnih aktivnosti za prodaju proizvoda društvenih mreža Fejsbuk i Instagram, američka transnacionalna holding kompanija Meta Platforms distribuira na teritoriji Ruske Federacije materijale koji sadrže pozive na nasilne ekstremističke akcije protiv građana Rusije, kojima se krše njihova prava i koji predstavljaju pretnju ustavnom poretku Ruske Federacije“, navodi se u odluci suda, prenosi agencija Interfaks.

U sudskoj odluci se, takođe, navodi da je Meta u Ruskoj Federaciji prepoznata kao ekstremistička u smislu plasiranja, distribucije i nepreduzimanja mera za blokiranje poziva na nasilje nad Rusima, kao i promene osnova ustavnog poretka.

Građani Rusije mogu da koriste Fejsbuk i Instagram

Građani Rusije mogu da koriste Fejsbuk i Instagram ukoliko na tim mrežama ne sprovode ekstremističke aktivnosti, odlučio je Tverski sud u Moskvi.

„Ove mere sudske zaštite ne ograničavaju korišćenje fizičkim i pravnim licima softverskih proizvoda Mete koji ne učestvuju u aktivnostima koje su zakonom zabranjene,“ navedeno je u odluci suda, prenosi agencija TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar