Suga se izvinio zbog izostavljenih delova govora u Hirošimi

TOKIO – Japanski premijer Jošihide Suga izvinio se danas što je slučajno preskočio delove govora u Hirošimi povodom godišnjice atomskog bombardovanja grada pre 76 godina.

U medijskim izveštajima se navodi da je premijer preskočio jednu stranicu i da je greška primećena jer je javni servis NHK tokom prenosa prestao da prikazuje akcente iz njegovog govora na ceremoniji, prenosi Rojters.

Greška je privukla pažnju zbog važnosti obeležavanja događaja, koji se svake godine održava u znak sećanja na one koji su poginuli u eksploziji, a Suga se već nalazi na udaru kritičara zbog nastavka Olimpijskih igara u trenutku kada Japan beleži nagli porast infekcije kovid-19.

„Ovom prilikom želim da se izvinim što sam preskočio neke delove svog govora na ceremoniji“, rekao je Suga na konferenciji za novinare održanoj nakon obelažavanja godišnice katastreofe u Hirošimi.

Prema izveštajima medija, u preskočenim delovima svog govora premijer je naglasio da je Japan jedina zemlja koja je pretrpela atomsko bombardovanje i da je zato njegova misija da se postigne svet bez nuklearnog oružja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar