Šukri: Odnosi dve zemlje obeleženi solidarnošću

KAIRO – Ministar inostranih poslova Egipta Sameh Hasan Šukri izjavio je danas, posle sastanka sa šefom srpske diplomatije Nikolom Selakovićem, da su u razgovoru najviše bili fokusirani na mehanizme jačanja bilateralnih odnosa koji su, kako je naveo, istorijski i uspostavljeni pre 113 godina, a obeleženi međusobnom solidarnošću.

Šukri je, na zajedničkoj konferenciji za medije sa Selakovićem u Kairu, naveo da su razgovarali o svim oblastima saradnje – političkim, ekonomskim i kulturnim.

Kako je kazao, razgovarali su i o situaciji na Biskom istoku, Balkanu i izazovima sa kojima se suočavaju Srbija i Egipat.

„Takođe, razgovarali smo i o uspostavljanju mehanizama koji će biti na korist dva naroda i našli smo da smo saglasni po mnogim pitanjima u međunarodnoj politici. Planiramo da nastavimo našu saradnju na različitim nivoima i da radimo na produbljivanju u raznim oblastima, naročito ekonomiji“, kazao je Šukri i dodao da se razgovaralo i o održavanju sastanka ekonomskog komiteta dve zemlje.

Prema njegovim rečima, predsednik Egipta Abdel Fatah Al Sisi zahvalan je na pozivu da učestvuje na obeležavanju 60 godina od prve Konferencije Pokreta nesvrstanih, što će biti organizovano u oktobru u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar