Supruga El Čapa: Nemam saznanja da je on trgovao drogom

Supruga meksičkog narko-bosa Hoakina Gusmana „El Čapa“ i bivša misica Ema Koronel oštro je kritikovala meksičku vladu zato što je njenog voljenog supruga učinila najtraženijim čovekom na svetu i dodala da nema saznanja da je on trgovao drogom.

Koronel je u intervjuu meksičkoj televiziji „Telemundo“ rekla da je Gusman inteligentan i nežan čovek i da ona ne zna da postoje dokazi da je on trgovao drogom, prenela je agencija AFP.

„Meksička vlada se trudila da Hoakina Gusmana predstavi kao najtraženijeg narko-bosa na svetu, ali to ne znači da je on zaista postao najtraženiji narko-bos na svetu. Ne znam da li su to radili namerno, da prikriju neke važnije stvari, zato što se čini da je ono što su oni iznosili i govorili o njemu bilo veoma preuveličano“, rekla je ona.

Koronel, majka Gusmanovih ćerki blizanki, dodala je: „Nemam saznanja da je on trgovao drogom.“

Policija je uhvatila El Čapa 8. januara, šest meseci nakon što je pobegao iz zatvora tako što je iskopao podzemni tunel. On je zatim vraćen u isti zatvor, oko 90 kilometara zapadno od Meksiko Sitija, gde se i sada nalazi.

Koronel je negirala da je njen suprug jedan od najbogatijih ljudi na svetu i dodala da nema pojma gde se nalaze milijarde dolara koje on navodno poseduje.

„Ne znam odakle im to da je on krvožedan, pa čak i silovatelj. Veoma je nepravedno govoriti takve stvari o njemu“, rekla je Ema Koronel, koja se navodno za Gusmana (61) udala 2007. godine, kad je imala 18 godina.

Ona je dodala da je sve što se priča o njenom suprugu „samo nagađanja, jer on još nije ni proglašen krivim ni osuđen“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

El Čapomeksiko
Komentari (0)
Dodaj komentar