Šutirao ženu azijskog porekla na Menhetnu, pa mirno odšetao

NJUJORK – Jednu 65-godišnju Amerikanku poreklom iz Azije danas je u popodnevni satima dok je išla centrom Menhetna napao muškarac i više puta je šutnuo na očigled dvojice radnika obezbeđenja.

Na snimku sa bezbednosnih kamera koji je objavila njujorška policija vidi se kako je ženu nedaleko od Tajms skvera napao muškarac udarcem nogom u stomak.

Ona se srušila od udarca, a napadač je nastavio da je šutira u glavu uzvikujući parole protiv građana azijskog porekla, da bi potom mirno odšetao niz ulicu, preneo je AP.

Serija oružanih napada koja se početkom marta dogodila u roku od samo jednog sata u tri salona za masažu na području Atlante, u državi Džordžiji, koštala je života osmoro ljudi i izazvala strah da su napadi još jedan čin zločina iz mržnje prema Amerikanacima poreklom iz Azije.

Policija je tada uhapsila 21-godišnjeg muškarca iz Džordžije i saopštila da motiv nije poznat, iako su mnoge žrtve bile ženske osobe azijskog porekla, preneo je tada AP.

U međuvremenu, Bajdenova administracija danas je najavila set mera usmerenih na smanjenje nasilja protiv građana azijskog porekla.

U tom je cilju izdvojeno 49,5 miliona dolara iz fonda za oporavak od posledica pandemije, a novac će biti stavljen na raspolaganje lokalnim zajednicama za pomoć žrtvama, preneo je ranije Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar