Švedski Fricl: Lekar planirao da zatoči ženu u tamnicu

Jedan švedski doktor optužen je za drogiranje i silovanje žene, koju je planirao da drži godinama u tamnici, javljaju danas lokalni mediji.

Prema navodima švedskog tužilaštva, lekar je 38-godišnjoj ženi ponudio jagode u koje je ubrizgan sedativ „rohipnol“, poznat i kao „droga za silovanje“, što ju je ošamutilo pa ju je on odvezao svojoj kući i tamo držao nedelju dana, preneo je britanski list „Telegraf“.

Tužilaštvo tvrdi da je lekar, čije ime nije navedeno, planirao da zaključa svoju žrtvu, a možda kasnije i druge, u podrum površine od 60 kvadratnih metara i da je tu drži „nekoliko godina“.

Lekara (38) je švedska štampa nazvala „švedskim Friclom“, zbog sličnosti sa slučajem austrijskog monstruma Jozefa Fricla, koji je u podrumu držao i silovao sopstvenu ćerku čitave 24 godine.

Švedski lekar je žrtvu silovao u njenom stanu, da bi je nakon toga odvezao kolima gotovo 500 kilometara daleko u kuću u Kristijanstadu, na jugu Švedske, piše list „Aftonbladet“.

Tokom putovanja je, da bi izbegao da ga prepoznaju, nosio dve gumene maske, jednu starijeg čoveka, a drugu muškarca sa bradom. Maske su kasnije pronađene u njegovoj spavaćoj sobi.

Tužilaštvo navodi da je lekar ženu držao zatočenu nedelju dana, tokom koje ju je silovao i seksualno zlostavljao.

Policija veruje da je on pet godina gradio bunker u kojem je nameravao da drži žrtve, a čiji su zidovi bili debeli 30 centimetara.

Švedski državni tužilac Peter Kleson je izjavio: „Verujemo da je njegova namera bila da ženu drži zatočenu nekoliko godina i da je na tom planu radio takođe nekoliko godina.“

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

svedskatamnicazatočeništvo
Komentari (0)
Dodaj komentar