Talibani pucaju u vazduh i postrojavaju ljude u Kabulu

KABUL – Talibani su danas pucali u vazduh i palicama terali ljude da se postrojavaju u redove ispred aerodroma u Kabulu, rekli su svedoci.

Zvaničnik NATO-a je rekao da je najmanje 20 ljudi poginulo u proteklih nedelju dana na aerodromu i oko njega, piše Rojters.

„Naše snage drže strogu udaljenost od područja aerodroma u Kabulu kako bi sprečili bilo kakve sukobe sa talibanima“, rekao je zvaničnik NATO-a.

Lideri talibana započeli su razgovore o formiranju vlade, a jedan od osnivača talibana Mula Baradar doputovao je u Kabul na razgovore sa drugim liderima.

Komandanti grupe sastaće se sa bivšim guvernerima i birokratama u više od 20 avganistanskih provincija u narednih nekoliko dana, kako bi osigurali njihovu sigurnost i potražili saradnju, rekao je danas talibanski zvaničnik.

Snage koje se bore protiv talibana na severu Avganistana saopštile su ovog vikenda da su zauzele tri okruga doline Panjšir, gde su se okupili pripadnici vladinih snaga i grupa milicija.

Evropska unija nije priznala talibane niti će voditi političke razgovore sa militantima, izjavila je u subotu predsednica komisije EU Ursula von der Lajen.

Talibani koji slede tvrdu verziju islama, rekli su da žele mir i da će poštovati prava žena u okviru islamskog zakona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar