Telma: Šta je Dimitrov rekao Sijartu

SKOPLJE – Makedonsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je ministar Nikola Dimitrov u telefonskom razgovoru sa svojim mađarskim kolegom Petrom Sijartom rekao „da je paradoksalan zahtev za azil“, koji je u Mađarskoj podneo bivši premijer Nikola Gruevski.

Dimitrov je, kako se navodi, Sijartu rekao da je taj zahtev paradoksalan u državi EU od pojedinca tokom čije vladavine je Makedonija bila „zarobljena država'“, prenosi makedonska televizija Telma.

Evropska komisija je Makedoniju okarakterisala kao „zarobljenu državu“ za vreme vlasti Gruevskog, dok je bila u svojstvu zemlje kandidata za članstvo u EU, rekao je Dimitrov Sijartu.

Dimitrov je, navodi se, ukazao da je „reč o osuđeniku, protiv koga se vodi još sudskih postupaka za ozbiljna krivična dela“.

Sijarto je u telefonskom razgovoru naglasio mađarsku podršku Makedoniji na putu evro-atlantskih integracija Makedonije, dok je za slučaj Gruevskog rekao da je pravno, a ne političko pitanje, o kojem će madarske vlasti odlučivati u skladu sa međunarodnim pravom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar