Tereza Mej pozvala na jedinstvo u 2017. godini

Britanska premijerka Tereza Mej u svojoj prvoj božićnoj poruci pozvala je građane na jedinstvo u 2017., nakon godine velikih podela koje su došle do izražaja na referendumu o Brexitu. Izjavila je da Velikoj Britaniji treba jedinstvo i novi međunarodni ugled u vreme kada će se pokretati postupak njenog izlaska iz Evropske unije.

Na referendumu se 52 posto britanskih birača izjasnilo za izlazak iz EU, a ta odluka izazvala je rascep između pristalica i protivnika Brexita. Kontroverze nakon referenduma dominirale su ostatkom godine.

Mej je kazala da želi da naredne godine pokrene formalni postupak izlaska iz EU koji može da potraje do dve godine.

U trenutku kad se porodice okupljaju za praznike na kraju godine, „važno je zajedništvo nas kao zemlje“, ocenila je Mej, a prenose mediji.

„U trenutku kad napuštamo Evropsku uniju moramo da iskoristimo tu istorijsku priliku da odigramo novu odvažnu ulogu u svetu i ujedinimo našu zemlju dok krećemo prema budućnosti“, kazala je ona. „I sa našim međunarodnim partnerima moramo zajedno da radimo na napretku trgovine, povećanju blagostanja i suočavanju s izazovima koji prete miru i sigurnosti u svetu“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

tereza mejvelika britanija
Komentari (0)
Dodaj komentar