Stravična nesreća: Autobus pao s litice, najmanje 48 poginulih

Najmanje 25 osoba je poginulo danas u Peruu kada je autobus pao sa litice, nakon što ga je udario traktor sa priklicom, izjavio je danas zvaničnik peruanske policije Dino Eskudero.

Kako je objasnio za jedan radio, autobus je posle sudara pao na plazu na oko 80 metara ispod litice.

U trenutku nesreće u autobusu je bilo više od 50 osoba, a Eskudero strahuje da bi broj poginulih mogao da poraste, prenosi AP.

Spasilačke službe angažovane su na izvlačenju žrtava iz teško pristupačne oblasti u Pasamajou, na oko 70 kilometara severno od prestonice Lime.

(Tanjug)

Crni bilans: Najmanje 48 mrtvih u nesreći autobusa u Peruu

Najmanje 48 osoba poginulo je u Peruu pri padu autobusa u provaliju na stenovitu plažu, nakon sudara s kamionom, saopštila je policija novi bilans žrtava, prenose mediji u Srbiji.

„U padu autobusa je poginulo 48 osoba“, navela je policija na svom sajtu nakon što je Ministarstvo unutrašnih poslova saopštilo da prekida operaciju zbog mraka i velikih talasa usled plime.

U prethodnom bilansu je bilo 30 mrtvih.

Autobus sa 57 putnika koji je vozio ka Limi survao se oko 70 kilometara od glavnog grada niz padinu pošto je u njega udario kamion s prikolicom.

Nesreća se dogodila na uskom delu autoputa nazvanom „Djavolja okuka“ koji je često pokriven maglom i ozloglašen po brojnim nesrećama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

autobusnesreća
Komentari (0)
Dodaj komentar