Teške optužbe turskog NBA košarkaša: Erdogan je Hitler našeg vremena

Turski košarkaš i igrač NBA tima Oklahoma Siti Tandera Enes Kanter u okviru promovisanja humanitarne akcije svoje organizacije „Lajt faundejšn“ priveden je na aerodromu u Bukureštu po sletanju iz Frankfurta, nakon čega je putem društvenih mreža uputio teške optužbe na račun predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Kako navodi klix.ba, rumunska policija je juče privela Kantera na aerodromu i nije mu dozvolila ulazak u državu pošto su turske vlasti ovom košarkašu poništile pasoš.

Navodi se da je brzom intervencijom američkog Stejt departmenta i ambasade SAD u Rumuniji Kanteru dozvoljeno da napusti Rumuniju, pa je on preko Londona otišao za Njujork.

Kanter je svoje fanove obavestio putem Tvitera da je zadržan na aerodromu i pojasnio svoje viđenje situacije.

„Turska ambasada mi je poništila pasoš. Policija me drži ovde satima. Razlog za ovo je moj politički stav, a čovek koji mi je ovo uradio je Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske. Znate ga, on je napao ljude u Vašingtonu, on je veoma loš čovek. On je diktator. On je Hitler našeg vremena“, rekao je Kanter u video poruci sa bukureštanskog aerodroma.

Turski košarkaš je za večeras najavio i obraćanje iz Njujorka u kojem „ima mnogo toga zanimljivog da kaže“.

Navodi se da je Kanter imao velikih problema u Turskoj, čak je i izostavljen sa spiska reprezentativaca zbog toga što podržava Fetulaha Gulena, najvećeg Erdoganovog političkog protivnika koji živi u SAD. Zbog toga se, između ostalog, Kantera javno odrekla i porodica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ErdoganKanterNBA košarkaš
Komentari (0)
Dodaj komentar