Tomislav Momirovic 8. i 9. februara u zvanicnoj poseti Brisel

BRISEL, 7. februara ( Tanjug) – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije, Tomislav Momirović, boraviće 8. i 9. februara u zavničnoj poseti Briselu.

Kako je najavljeno iz Evropske komisije, Momirović će se u sredu sastati sa komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

Jedna od glavnih tema razgovora Varhejija i Momirovića biće ključni infrastrukturni projekti u Srbiji i implementacija evropskog Ekonomskog i investicionog plana koji za narednih sedam godina predviđa do devet miljardi evra insvesticija na Zapadnom Balkanu, od kojih će veliki deo biti izdvojen za transportno povezivanje kako unutar regiona tako i regiona sa EU.

Momirović će sa EU predstavnicima razgovarati konkretno o daljim radovima na revitalizaciji i modernizaciji dela međunarong železničkog koridora 10 koji prolazi kroz Srbiju, a koji se delom finansira EU novcem.

Još jedna od tema biće i radovi na „Autoputu mira“ koji je među prvim prijektima iz nove EU globalne startegije investiranja.

Svoju prvu zvaničnu posetu Briselu, ministar Momirović počinje sutra razgovorom sa poslanikom Evropskog parlamenta iz redova mađarske vladajuće ”Fides” partije, Andorom Delijem.

Momirovića će zatim u sedištu Evropske komisije primiti evropska komesarka za transport, Adina Valean.

Previđen je i sastanak srpskog ministra sa direktorom Evropske izvršne agencije za klimu, infrastrukturu i životnu sredinu Dirkom Bakersom.

Momirović će se na kraju posete obratiti i srpskim medijima u Briselu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar