Tramp da razjasni stavove o Rusiji

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp treba da razjasni svoje stavove o Rusiji i da shvati da se NATO mora tretirati kao Alijansa zajedničkih vrednosti, a ne kao biznis i kompanija, izjavila je nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen.

„Ono što bi njegovi savetnici trebalo da mu kažu i što treba da zna je da NATO nije samo biznis. To nije kompanija“, kazala je ona u emisiji na televiziji ZDF, prenosi Rojters.

„Ne znam kako on vrednuje NATO“, dodala je Fon der Lejen.

Tokom predizborne kampanje, Tramp je pretio da će napustiti američke saveznike u Evropi ako ne potroše dovoljno na odbranu.

„Ne možete reći “prošlost nije važna, vrednosti koje delimo nisu važne“ i umesto toga pokušati da izvučete što je više novca moguće (iz NATO-a) i da li možete da napravite dobar dil od toga“, kazala je ministar odbrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Donald Trampnemačka ministarkastavovi o Rusiji
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radovic

    O ho vidi, vidi.Nije valjda da ces sad da ucis Trampa da NATO nije kompanija?Mozda je privatna firma? Mozda je Aero transport osiromasenog uranijuma do Srbije?Mozda je organizacija za testiranje novog oruzja na narodima nize rase?Nezna Tramp gdje djavo spava, pa ceka da mu vi kazete? Vidio je Tramp dobro s kakvom bagrom posla ima, cim se kandidovo za presjednika sada vec drugacije Amerike.Takmicili ste se ko ce vise blata da mu natovari i sad je on tamo gdje se nijeste nadali, ali s drugu stenu strasnog zida. On ne vidi provaliju i nije ga strah, ali je vi tek sad vidite.Zid je velik,a provalija duboka.? Vama je trebao NATO da ugonite u tor kao ovce vase buduce roblje. Da komadate stare i pravite nove drzave onako od cibuka po ceifu. E,ee sad je tome doso kraj. Sad ce da se vidi jeli bolji mir nego rat, jeli bolji zivot nego smrt, jeli bolji dialog ili svdja, jeli bolja istina ili laz, jeli boljli rad ili ljenost, Covjek je dosao, bjezimo!O kako je covjek jak i odjednom moze sve. Kako to? Lako, jer je covjek.Mi u Srbiji odavno ne vidjesmo covjeka, nego celicne crne ptice sto bluju vatru, otrov i bombe i prave haos i smrt.Covjece, dobro nam dosao.