Tramp: Mekejn želi Treći svetski rat

Članovi Kongresa SAD, republikanci Džon Mekejn i Lindsi Grem koji se drže antiruskih pogleda, preduzimaju pokušaje da započnu treći svetski rat, smatra američki predsednik Donald Tramp.

Predsednik SAD Donald Tramp odbacio je upozorenja Mekejna i Gremove o tome da će njegov novi ukaz o zaoštravanju migracione kontrole pre povećati terorističke pretnje, nego što će ojačati bezbednost SAD.

„Zajednička izjava bivših kandidata za predsednika Džona Mekejna i Lindsi Grem je pogrešna“, napisao je Tramp na Tviteru.

Pritom, on je pozvao Mekejna i Gremovu da „energiju usmere na borbu protiv DAEŠ-a, nelegalne migracije i pogranične kontrole umesto što se stalno trude da pokrenu treći svetski rat“, prenosi Sputnjik.

Ranije je Tramp potpisao ukaz koji predviđa zamrzavanje na 120 dana programa razmeštanja migranata u SAD. On je ograničio ulazak u zemlju na 90 dana i građanima Sirije, Iraka, Irana, Somalije, Sudana, Libije i Jemena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Donald TrampDžon Mekejn
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Džona Mekejna je nosio đavo u Ukrajinu.Kad đavo nekoga nosi on to ne naplaćuje, on to radi besplatno, pa je Džon možda mislio da je to turistička posjeta, ali đavo mu je pružio tikvu vina koju je sa njime popijo i rekli su“:Nek đavo nosi:.Kažu kad se sa đavolom nazdravlja, dobija se snaga, vidi se onaj svijet.Zato se Džonu žuri.Ima jedna raketa koju Ameri zovu sotona, a to je isto,naziv za đavola,ali istinu za volju nije Američka, već Ruska i ona vozi besplatno na onaj svijet, i karte se ne moraju rezervisati ima mjesta do mile volje.Samo nezna niko, dali je đavo Ostao u Ukrajini, ili se vratio sa Džonom u Ameriku.Uglavnom prijateljstvo je sklopljeno na „turističkom“(đavoljem) putovanju iz Amerike u Ukrajinu.Apili su iz tikve.Moja baka kaže ko sa đavolom vino pije tome dobro nije.Nikad se ne otrijezni.