Tramp nastavlja pritisak na republikance da podrže ukidanje Obamakera

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas konzervativnim kongresmenima koji se protive njegovom predlogu zakona o zdravstvenoj zaštiti da je glas protiv tog zakona glas podrške abortusu.

Tramp je na Tviteru napisao da je „ironija da će Fridom kokus, koji je izrazito protiv abortusa i Planiranog roditeljstva (organizacije koja pomaže u ostvarivanju prava na abortus), dozvoliti Planiranom roditeljstvu da nastavi sa radom ako glasaju protiv ovog plana“.

Američki predsednik je time nastavio da vrši pritisak na republikance koji se protive predlogu zakona o ukidanju reforme zdravstvene zaštiete koju je uveo njegov prethodnih Barak Obama.

Pošto je juče odloženo glasanje o novom zakonu zbog manjka podrške, Tramp je zapretio da danas mora da se glasa ili neće biti ukidanja Obamakera.

U pokušaju da pridobije podršku konzervativaca, vodeći republikanci u Predstavničkom domu su predložili amandman koji bi ukinuo obavezu osigravajućih kuća da pokrivaju deset unapred odredjenih usluga, poput porodiljskog odsustva i nege mentalnog zdravlja.

Konzervativci su tražili uklanjanje te i drugih obaveza koje trenutni zakon nameće osiguravajućim kućama, uz obrazloženje da one podižu cene premija.

Tramp se u juče sastao s članovima konzervativnog Fridom kokusa u pokušaju da ih pridobije, ali je glasanje o novom zakonu odloženo jer vlada nije obezbedila dovoljan broj glasova, preneo je Asoišijetid pres.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar