Tramp o Kim Džong Unu: Zašto me naziva starim, ja ga nikada ne bih nazvao niskim i debelim

Predsednik SAD Donald Tramp ocenio je da bi „bila dobra stvar“ ako bi postao prijatelj sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, ali da sumnja da će se to dogoditi.

Tramp koji je tokom azijske turneje govorio protiv Severne Koreje i nuklearne pretnje te zemlje naveo je na društvenoj mreži Tviter da se „jako trudio“ da postane prijatelj Kim Džong Una i da će to „možda biti moguće jednog dana“.

Upitan za komentar o tom tvitu, Tramp je na konferenciji za novinare u Hanoju rekao da bi prijateljstvo sa Kim Džong Unom „možda bilo čudno ako se dogodi, ali svakako da postoji mogućnost za to“.

Komentarišući navode iz Pjongjanga da je njegov govor u Južnoj Koreji predstavljao „nepromišljane primedbe starog ludaka“, Tramp je jutors naveo na Tviteru: „Zašto bi me Kim Džong Un vredjao nazivajući me ‘starim’, jer ga ja NIKAD ne bih nazvao ‘niskim i debelim’?“.

„Pa ja se jako trudim da budem njegov prijatelj… i to će se možda dogoditi jednog dana“, dodao je sarkastično Tramp.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Hanoju, Tramp je izjavio da „sve odgovorne države“ moraju da pomognu kako bi se zaustavila nuklearna i raketna pretnja Severne Koreje.

„Želimo napredak, a ne provokaciju… želimo stabilnost, a ne haos“, rekao je Tramp.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar