Tramp o smeni Komija: I demokrate će mi biti zahvalne

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas će umesto Džejmsa Komija, kojeg je smenio sa mesta direktora Federalnog istražnog biroa (FBI), doći neko ko će raditi „daleko bolji posao“ i vratiti duh i prestiž FBI.

On je na svom nalogu na Tviteru poručio da će mu demokrate i republikanci ukoro biti zahvalni zbog odluke da otpusti Komija, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, Komi je izgubio povrerenje skoro svih u Vašingtonu, kako republikanaca tako i demokrata.

„Kada se smire stvari, oni će mi zahvaliti“, smatra američki predsednik.

S druge strane, on se obrušio na demokrate koje su ga kritikovale zbog otpuštanja Komija.

„Demokrate su rekle neke od najgorih stvari o Džejmsu Komiju, uključujući činjenicu da bi trebalo da dobije otkaz, a sada se prave tako tužnim“, tvrdi Tramp.

Istaknuti demokrata u Senatu Čak Šumer ranije je ocenio da je Tramp napravio „veliku grešku“.

„Ovo nije slučajnost“, naveo je Šumer.

Na to mu je odmah preko Tvitera uzvratio Tramp:“Uplakani Čak Šumer je nedavno rekao: “Nemam više poverenja u njega (Komija), a potom se ponaša tako ogorčeno“.

Republikanski senator Ričard Bar je rekao da ga brine „tajming i razlozi“ za smenu Komija, dok je njegov kolega Džastin Amaš pojedine delove Trampovog pisma upućenog Komiju nazvao „bizarnim“.

Tramp je sinoć doneo šokantnu odluku da smeni direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija, koji je bio na čelu agencije zadužene za istragu veza između Trampove predizborne kampanje i Rusije.

Nakon smeneKomija, vršilac dužnosti direktora FBI-a postao je njegov zamenik Endrju Mekejb koji je, prema navodima medija, upleten u skandal sa Hilari Klinton.

AP ocenjuje da smena Komija baca senku sumnje na istragu ove agencije povodom navoda o Trampovim vezama sa Rusijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

demokrateDonald TrampKomi
Komentari (0)
Dodaj komentar