Tramp opet optužio, sigurno nije očekivao ovakav odgovor

Američki predsednik Donald Tramp optužio je Meksiko da ne radi ništa kako bi sprečio ilegalne migrante da ulaze na teritoriju SAD i ponovio raniju pretnju da će Meksiko pre ili kasnije morati da plati izgradnju zida između SAD i Meksika.

„Na kraju, Meksiko će platiti za zid. Oni ne rade apsolutno ništa kako bi zaustavili ljude iz Meksika, Hondurasa i tamo nekih drugih zemalja da ilegalno ulaze u SAD…Ne rade ništa da nam pomognu“, rekao je Tramp obraćajući se pristalicama u Nešvilu, prenosi Rojters.

Kako se navodi, zid je bio jedna od centralnih tema tokom Trampove kampanje, a američki predsednik zamislio je da tako spreči veliki broj ilegalnih ulazaka u SAD iz Meksika, odakle dolaze, kako je sam više puta rekao, najokoreliji kriminalci.

Vrlo brzo Tramp je dobio odgovor meksičke strane.

Sat nakon te Trampove izjave meksički predsednik Enrike Penja Nijeto odgovorio mu je na Tviteru da Meksiko nikada neće finansirati taj zid.

„NE. Meksiko NIKADA neće platiti tj zid. Ni sada ni ikada. Iskreno, Meksiko (svi mi)“, napisao je meksički predsednik na Tviteru na engleskom, a zatim taj Tvit napisao i na španskom jeziku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

meksikoTrampzid
Komentari (0)
Dodaj komentar