Tramp saopštio vreme i mesto sastanka sa Kimom

Američki predsednik Donald Tramp najavio je danas, putem Tvitera, da će se sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom sastati u Singapuru 12. juna.

„Toliko očekivan sastanak između Kim Džong-una i mene biće održan u Singapuru 12. juna. Obojica ćemo pokušati da ga učinimo veoma posebnim momentom za mir u svetu!“, poručio je Tramp na svom zvaničnom nalogu na popularnoj društvenoj mreži.

Tramp je ranije rekao da će mesto i vreme sastanka biti uskoro objavljeni, a u međuvremenu su mediji svakodnevno spekulisali s tim u vezi.

Južnokorejski političar i bivši poslanik vladajuće partije Čoi Dža-sung rekao je danas da će se istorijski samit verovatno održati u Singapuru 13. juna.

On je novinarima rekao da je Singapur najverovatniji kandidat za lokaciju ovog istorijskog sasreta kao i da bi dvojica lidera mogla da stignu u tu zemlju 12. juna.

Dvojica lidera verovatno uglavnom će razgovarati o denuklearizaciji Severne Koreje i mogućem uspostavljanju diplomatskih odnosa, kaže Čoi, prenosi Jonhap.

„Pregovori bi mogli da budu komplikovani, jer Severna Koreja traži američke garancije za odustajanje od svog nuklearnog programa“, rekao je južnokorejski političar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Tramp
Komentari (0)
Dodaj komentar