Trampovi „blamovi“ u Japanu: Melaniju opet „zaboravio“ u autu, nije se poklonio caru i izgubio strpljenje hraneći ribe (video)

Američki predsednik Donald Tramp prilikom susreta sa japanskim carom Akihitom nije se poklonio kao što je običaj u toj zemlji, već je samo pognuo glavu.

Iako klanjanje predstavlja znak poštovanja u Japanu, američki predsednici prilikom službenih susreta zbog toga su suočeni sa kritikama da na taj način deluju manje moćno.

Ipak, 1994. godine Bil Klinton poklonio se prilikom posete japanskog cara Beloj kući. Njegov je primer sledio i Barak Obama, koji se prilikom posete Japanu 2009. godine japanskom caru poklonio, ali mu i istovremeno pružio ruku.

Tramp je i ovaj put zaboravio na suprugu Melaniju koja je izlazila iz automobila dok je američki predsednik ćaskao sa 83-godišnjim japanskim carem.

Prilikom obilaska palate, Tramp je prema običajima trebalo da nahrani Koi šarane u carskom ribnjaku, ali očigledno nije imao strpljenja da čeka da se ribe približe ivici pa je u u jednom trenutku u vodu sasuo celu kutiju riblje hrane.

https://www.youtube.com/watch?v=dDNw3BgOv5o

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Donald Trampjapan
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radooslav Radović

    Izgleda da novinari samo gledaju šta je loše uradio,gdje je pogriješio, šta je zaboravio,jeli ženi vrata od auta otvorio…..Ima li nešto što je dobro uradio?Za one koji samo čekaju greške,uvijek će ih naći.