Tri osobe uhapšene zbog ilegalnog posedovanja oružja

PODGORICA – Tri osobe, među kojima su dva maloletnika, uhapšene su u Podgorici i protiv njih su podnete krivične prijave zbog krivičnog dela nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materijala.

Policija je saopštila da su uhapšeni N.M. (17), E.A. (17) i M.Š.(64), kod koga je nađen revolver Magnum 357 sa šest komada municije, lovačka puška sa 50 komada municije i malokalibarska puška.

Policija je juče izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi maloletni N.M, gde je pronađena automatska puška M70 sa okvirom i devet komada municije.

„Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su N.M. i E.A. 19. septembra u poslepodnevnim časovima na obali reke Morače u naselju Donja Gorica, pucali iz navedenog oružja“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem za maloletnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici N.M. i E.A. lišeni slobode i protiv njih je podneta krivična prijava.

Policija je danas izvršila i pretres porodične kuće i pomoćnih prostorija koje koristi M.Š. u Golubovcima.

Tom prilikom pronađeni su revolver Magnum 357 sa šest komada municije, lovačka puška sa 50 komada municije i malokalibarska puška, sve u ilegalnom posedu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar