Troje povređeno u protestima u Bangkoku

BANGKOK – Trojica tajlandskih prodemokratskih ativista povređena su danas tokom skupa u Bangkoku, na kojem je kritikovana odluka Ustavnog suda prema kojoj su zahtevi demonstranata za reformom monarhije jednaki pokušajima da se zbaci vlast sa kraljem kao šefom države.

Na stotine demonstranata planiralo je da se okupi ispred centralnog gradskog spomenika, ali su promenili rutu nakon što je policija blokirala njihov put, i otišli ka nemačkoj ambasadi da podnesu peticiju, preneo je AP.

Kralj Maha Vajiralongkorn često posećuje Nemačku i veruje se da je tamo boravio nedavno, dodaje AP i navodi da tajlandske vlasti i mediji nisu komentarisali gde se on nalazi.

Policija i hitne službe potvrdili su da je bilo troje povređenih među demonstrantima, a dvoje je pušteno kući, dok je jedan ostao na bolničkom lečenju.

Uzrok povreda nije poznat, rekao je zamenik lokalne policije, dodavši da su se čule detonacije kada su demonstranti išli ka ambasadi.

Prema izveštajima lokalnih medija na koje se poziva AP, dvojica demonstranta su ranjena iz vatrenog oružja ispred Instituta za forenzičku medicinu kod policijske bolnice.

Predstavnik demonstranata rekao je da je skup organizaovan sa namerom da se „zaštiti demokratija“ i da se podigne glas protiv „apsolutne monarhije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar