Turska: Uhapšeno 46 osoba povezanih sa kurdskim PKK

ANKARA – Turske vlasti su uhapsile 46 osoba, uključujući bivše lokalne zvaničnike levičarske i prokurdske Narodne demokratske partije, za koje se sumnja da su finansijski povezani sa kurdskim militantima Radničke partije Kurdistana, prenosi AP pozivajući se na izveštaj agencije Anadolija.

Uhapšene osobe nalaze se među 91 osumnjičenih, koje tužilaštvo tereti za navodno „obezbeđivanje finansijskih sredstava u korist“ zabranjene Radničke partije Kurdistana ili PKK, izvestila je Anadolija.

Oni su optuženi da su deo „ekonomske strukture“ PKK, za pranje novca i da su primali uputstva od komandanta PKK Murata Karajilana, navodi se u saopštenju.

Anadolija je javila da su među osumnjičenima bivši zamenici gradonačelnika, bivši partijski blagajnici i bivši članovi gradskog veća prokurdske Narodne demokratske partije ili HDP.

Iz HDP-a , druge po veličini opozicione stranke u turskom parlamentu, koja se suočava sa zahtevom pred Ustavnim sudom da joj se zabrani rad, nisu se oglašavali povodom ovog slučaja, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar