Tužilac kažnjena smanjenjem plate zbog objave na Fejsbuku

SARAJEVO – Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog saveta Bosne i Hercegovine (VSTS BiH), proglasila je odgovornom Gordanu Tadić, tužiteljku Tužilaštva BiH za objavljivanje, kako navode, neistinitog sadržaja na Fejsbuku i izrekla joj disciplinsku meru smanjenje plate za 30 odsto na period od 12 meseci.

U saopštenju VSTS BiH se navodi da je Tadićeva javnom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk, „koristeći jezik neprimeren funkciji koju obavlja, iznela, između ostalih, neistinite navode o sadržaju razgovora i povodu održavanja sastanka između članova Saveta, tužene i predsednika Suda Bosne i Hercegovine.

Tadićeva je, kažu, navela da je na održanom sastanku vršen pritisak članova Saveta da tužena, tada glavni tužilac, ustupi određene predmete Tužilaštva Bosne i Hercegovine drugom tužilaštvu, nakon čega protiv nje ne bi bio pokrenut disciplinski postupak.

Objavu Tadićeve preneli su mediji pobuđujući interes i komentare javnosti, na koji način je dovela u pitanje autoritet i nepristrasnost Saveta i pravosuđa u celini te narušila dignitet pravosudne funkcije.

Tadićeva ima pravo žalbe na ovu odluku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar