U Budvi danas i kamenice

BUDVA – U Budvi je i dalje napeta situacija, a danas su poletele i kamenice, kada je neko od građana ispred zgrade opštine rekao da je policija počela sa primenom sile.

To je, kako pišu podgoričke Vijesti, izavalo revolt okupljenih koji su uzvikivali „nećemo mafiju“, a poletela je i kamenica u pravcu ranije danas postavljenog policijskog kordona.

Predsednik Skupštine opštine Krsto Radović je upozorio da se ne sme dozvoliti provociranje masa, „jer je to cilj onih koji su unutar zgrade“. Veliki broj građana je došao ispred zgrade Doma zdravlja gde se trenutno nalazi povređeni mladić Đorđe Đurašević, pišu Vijesti.

U međuvremenu načelnik Službe za naplatu komunalija Ninoslav Kaluđerović popeo se na krov zgrade opštine iz protesta, jer mu nije dozvoljeno da uđe.

Tenzije u budvanskoj opštini zbog svojevrsnog “dvovlašća” su nastavljene jutros, kada je privatno obezbeđenje, za koje se ne zna ko ga je angažovao, izguralo „bivšeg“ gradonačelnika Marka Carevića, a ulazak u zgradu nije dozvoljen ni Radoviću.

Prema pisanju podgoričkog dnevnika, pripadnici privatnog obezbeđenja u zgradu Opštine od jutros puštaju samo zaposlene sa spiska za koji se, takođe, ne zna ko ga je sastavio.

Navodi se da građanima koji imaju neki posao u Opštini neće biti dozvoljeno da uđu.

Carević je jutros zajedno sa šefom kabineta Nikolom Jovanovićem izguran iz zgrade Opštine, navodi list I dodaje da su pripadnici zaštitarske agencije, kako kažu, na grub način iz zgrade izgurali i kamermana Televizije Vijesti. Pošto nije mogao da uđe u Opštinu, Carević je otišao u policiju I podneo krivičnu prijavu protiv pripadnika privatnog obezbeđenja.

On je ranije danas kazao „Vijestima“ da na spisku ko može da uđe u Opštinu nema pečata, ni delovodnog broja, kao I da je mimo tendera dovedena privatna agencija iako

Opština već ima potpisan ugovor sa agencijom za obezbeđenje.

Radović je rekao da su na ulazu u zgradu Opštine pripadnici agencije za obezbeđenje „Gardijan“, koja je, kako je naveo, na “izborima štitila štabove DPS po Budvi“.

Ispred zgrade Opštine okupio se veliki broj građana, a pojačano je i prisustvo policije.

Ulazak u zgradu Opštine nije dozvoljen ni bivšem gradonačelniku I odborniku Demokrata Draganu Krapoviću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar