U četiri napada u Iraku poginulo 29 ljudi

U četiri samoubilačka napada na iračke snage bezbednosti na širem području Bagdada i na jugu zemlje danas je poginulo 29 ljudi, a više desetina je povredjeno, saopštili su izvori bliski snagama bezbednosti.
U napadu bombaša samoubice u južnoj proviniciji Di Kar, u restoranu koji često posećuju pripadnici šiitske paravojne milicije, ubijeno je 14 ljudi, a povredjeno 27.

U istom periodu, u samoubilačkom napadu automobilom-bombom u trgovačkom centru u gradu Basra poginulo je pet osoba, a 10 je povredjeno, izjavio je policijski zvaničnik. U eksploziji je oštećeno oko 30 automobila.

Šest vojnika je poginulo, a 13 je ranjeno kada je bombaš samoubica ranije danas automobilom udario u kontrolni punkt u severoistočnom delu Bagdada.

U još jednom napadu automobilom-bombom na sedište paravojnih snaga u gradu Mišahda, oko 30 kilometara severno od Bagdada, poginula su četiri vojnika, a 10 je ranjeno.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade, ali džihadisti iz Islamske države redovono gadjaju civile i iračke snage bezbednosti.

Prema podacima UN, u martu je poginulo 1.119 Iračana, uključujući civile, znatno više nego prethodnog meseca, kada je bilo 670 žrtava.

Islamska država je zauzela velike delove teritorije Iraka severno i zapadno od Bagdada, ali su tamošnje snage uz podršku medjunarodne koalicije predvodjene SAD uspele da povrate deo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar