U EP Romski samit lidera biznisa

BRISEL – U Evropskom parlamentu u Briselu danas je održan Međunarodnim romski samit lidera i biznisa Roma, na kojem je učestvovao i lider Romske partije Srđan Šajn

Učesnicima skupa održanog u organizaciji podpredsednice EP Livije Jaroke i Internacionalne Romske unije, obratio se i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji, koji je istakao veliki značaj integracije Roma u zemljama koje se u procesu pridruzivanja kao i da Romi iz neformalnog sektora zaposljavanja moraju da budu deo formalnog sektora.

Varhelji je naglasio da je važno motivisati mlade Rome da učestvuju u ovom procesu, kao i da je regionalna saradnja od velikog značaja, saopšteno je iz Romske partije.

Livija Jaroka je rekla da je značajno da Romi i Romkinje privrednici dobiju podršku, jer je to jedini način njihove pune integracije.

Predsednik Romske Partije Srđan Šajn je u svom govoru na samitu istakao da je sve veća potreba da se govori o efikasnosti alata koji se koriste u procesu integracije Roma.

Šajn je predstavio ideju „Romska platforma za dijalog“ kao mesta stalne komunikacije među Romima o primerima dobre prakse a sa ciljem da se preuzme odgovornost i pomogne donosiocima odluka, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar