U inat Trampu: Starbaks će zaposliti 10.000 izbeglica u svojim kafićima

Američki lanac kafića Starbaks zaposliće 10.000 izbeglica širom sveta tokom narednih pet godina, kao odgovor na protiv -imigracioni ured američkog predsednika Donalda Trampa.

„Danas vam se obraćam sa velikom nelagodom, velikim srcem i čvrstim obećanjem“, piše glavni direktor Starbaksa Hauard Šulc.

„Živimo u trenutku u kom je obećanje o američkom snu stavljeno u pitanje“, kaže on.

Šulc, blizak demokratima, kaže da je Starbaks u kontaktu sa svojim zaposlenima koji su pogođeni predsedničkim dekretom o uvođenju strogih restrikcija u smislu pristupa američkoj teritoriji. Starbaks želi da zaposli osobe koje beže od ratova, progona i diskriminacije u 75 zemalja u kojima je prisutan, u narednih pet godina.

Šulc, jedan od retkih američkih direktora velikih kompanija koji se meša u politiku, takođe se osvrnuo i na Trampovu odluku o gradnji zida prema Meksiku, prenose mediji.

„Gradimo mostove a ne zidove sa Meksikom“, kazao je, dodajući da će Starbaks nastaviti da ulaže u Meksiko, gde ima 600 kafića i 7.000 zaposlenih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izbeglicestarbaks
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • milovan

    Mozda i hoce.?! Ali nije napusao kolika ce biti satnica.Ne uzima on njih da njima pomogne.Nego zbog bizarne satnice koju imaju ti radnici.