U Kijevu i još 4 regiona produžena isključenja struje

KIJEV – U Kijevu i četiri regiona ograničenja u snabdevanju strujom mogla bi da traju duže nego što je bilo planirano nakon što je Rusija tokom noći pogodila energetsku infrastrukturu, izjavio je danas zamenik predsednika kancelarije ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko.

Timošenko je rekao da će snabdevanje električnom energijom znatno biti smanjeno u samom Kijevu, zatim u centralnom regionu Kijeva, Žitomirskoj i Čerkaškoj oblasti i severnoj Černigovskoj oblasti i da bi isključenja mogla trajati satima, preneo je Rojters.

Timošenko je na zvaničnom sajtu napisao da nadležne službe čine sve da što pre saniraju oštećenja na elektromreži, ali da je neophodna štednja i da će isključenja biti produžena.

Nadležne službe su prethodno saopštile da bi struja mogla da bude isključivana na četiri sata dnevno kako bi se smanjila preopterećenost energetskog sistema dok je u toku popravka.

Načelnik regiona Kijeva Oleksij Kuleba prethodno je danas izjavio da se taj region suočava sa deficitom električne energije od 30 odsto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar