U oblasti vladavine prava za 18 meseci urađeno dosta

LUKSEMBURG – Predsednica vlade Ana Brnabić poručila je danas u Luksemburgu da je Srbija posvećena evropskim integracijama, da se rezultati u oblasti ekonomskih reformi i reformi javne uprave već vide, a da je u oblasti vladavine prava u poslednjih 18 meseci urađeno više nego ikada pre.

Brnanbić je na konferenciji za novinare sa premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom, na pitanje novinara te zemlje šta Srbija radi u oblasti vladavine prava, istakla da je mnogo urađeno u oblasti ekonomije i da se rezultati vide, jer rastu plate, pada javni dug i nezaposlenost, a Srbija je lider u prilvačenju stranih investicija.

Kako je rekla, reforme u oblasti javne administracije su takođe dale rezulate, najviše kroz uvođenje e-uprave.

“Najmanje je urađeno u oblasti vladavine prava, ali smo u poslednjih 18 meseci uradili mnogo više nego ikada ranije”, istakla je Brnabić.

Ona je objasnila da je javna rasprava o promenama Ustava u oblasti pravosuđa trajala duže od godinu dana, uz podršku EU, Venecijanske komisije, Saveta Evrope i drugih međunarodnih partnra.

Podsetila je da radna grupa radi i na Medijskoj strategiji koja bi uskoro trebalo da bude usvojena, a koja će doprineti da medijska slika u Srbiji bude drugačija.

“Sledeće nedelje ćemo imati još jedan sastanak radne grupe, nadam se da ćemo finalizovati nacrt medijske strategije i da ćemo je uskoro usvojiti, kako bismo u buducnosti imali drugačiju medijsku sliku”, rekla je Brnabić.

Ona je navela i da se mnogo radi na borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije kao i da ostaje posvećena reformama u oblasti vladavine prava.

“Radimo na mnogim frontovima i kao premijer ću ostaiti posvećena tome”, istkala je Brnabić.

Ona je navela da Srbija te stvari mora da završi kako bi se približila EU, ali pre svega zbog svojih građana i kompanija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar