U Parizu protest protiv Trampovog ukaza

Oko 1.000 ljudi, medju kojima brojni stranci koji žive u Francuskoj, okupilo se danas u Parizu protestujući zbog anti-imigracionog ukaza američkog predsednika Donalda Trampa koji je savezni sudija u SAD privremeno blokirao, javila je agencija Frans pres na licu mesta.

„Okupili smo se da kažemo da ne prihvatamo mržnju“, izjavio je Majkl Džejkobs, mladi Amerikanac koji je jedan od organizatora skupa.

Demonstranti su nosili transparente „Tramp treba da ode“, „Izbeglice su dobrodošle“ i „Narod je ujedinjen, a ne podeljen“.

Stejt department je odustao od otkazivanja viza za strance pošto je sudija blokirao je zabranu koju je Tramp uveo za putnike i doseljenike iz sedam većinski muslimanskih zemalja, a američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost je naredilo aviokompanijama da ne zadržavaju putnike.

Predsednik SAD je u petak, 27. januara, do daljeg zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromesečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena.

Njegov ukaz je izazvao brojne proteste i nezadovoljstvo u zemlji i svetu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar