U Parlamentu o poslanicima koji su uzeli pomoć za siromašne

RIM – Više od 60 hiljada Italijana potpisalo je peticiju da nacionalni penzioni fond INPS otkrije imena parlamentaraca koji su trazili i dobili pomoc u iznosu od 600 evra namenjenu onima koji su zbog pandemije ili ostali bez posla ili imaju niska primanja.

Danas će se predsednik penzionog Fonda obratiti i parlamentu i ocekuje se da ce saopstiti imena onih koji su, kako ih u javnosti kvalifikuju “sramno posegnuli za pomoći koja je bila namenjena onima koji su zbog pandemije imali finansijskih problema.

Vest da je pomoć uzelo 5 parlamentaraca, koji mesecno primaju 13 hiljada evra, i oko dve hiljade regionalnih i opstinskih politicarao, iakoo njihove plate iznose nekoliko hiljada, evra, a treže se i

Imena onih koji su uzeli 600 eura zasticena su zakonom o privatnosti, ali neki su se, pod pritiskom javnosti i zahtevom lidera partija, vec javili,dok su dugi otkriveni slucajno.

Jos veći bes javnosti izazvala su pravdanja kao “nisam znao” “pomoc je tražio sekretar”, “supruga” ili “uzeli da bi novac dali u dobrotvorne svrhe”.

Političari koji su uzeli pomoc supripadnici svih partija, među poznatim imenima prednjace po broju članovi desničarske stranke “Liga”, neki su vec suspendovani, iako je predsednik “Lige” Mateo Salvini najavio da ce biti izbaceni iz stranke.

U regiji Veneto zamenik predsednika regije koji je takođe uzeo 600 eura, nece biti kandidovan na istu pozociju na predstojecim izborima u septembru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar