Ubijen Arapin iz Izraela posle napada vozilom na policiju

Izraelac arapskog porekla ubijen je danas kada je, prema navodima policije, pokušao da uleti kolima medju policajce za vreme protesta zbog rušenja kuća u beduinskom selu na jugu Izraela.

Kako je saopštila izraelska policija jedan „terorista“ ubijen je za vreme incidenata koji su se dogodili rano jutros u beduinskom selu Um al Heiran, u Negevu.

Prema navodima policije ubijeni čovek bio je pripadnik islamističkog pokreta u Izraelu. Policijsku verziju dogadjaja osporili su meštani i jedan arapski zvaničnik.

Policija je poslata u selo da obezbedi zonu rušenja više beduinskih kuća koje, prema izraelskim vlastima, nisu imale potrebne dozvole.

Kada je policija stigla na lice mesta vozilo kojim je upravljao „terorista islamističkog pokreta“ pokušalo je da uleti u grupu policajaca, koji su odgovorili i „terorista je neutralizovan“, rekao je portparol izraelske policije Miki Rozenfeld. Drugi izvor policije potvrdio je da je vozač kola mrtav.

Rozenfeld je rekao da je u incidentu više policajaca povredjeno.

Zvaničnik tela koje pruža usluge meštanima Raed Abu al Kijan osporio je policijsku verziju dogadjaja.

Al Kijan je rekao da je vozač bio poštovani učitelj i da su policajci došli i počeli da pucaju gumenim mecima na ljude, i čak povredili jednog izraelskog poslanika, Arapina, Ajmana Odeha koji je pokušao s njima da razgovara.

I drugi meštani su osporili policijsku verziju dogadjaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar