Ubijen palestinski dečak, još jedan napad nožem na Izraelce

Jedan trinaestogodišnji Palestinac ubijen je na Zapadnoj obali, a izraelska policija prijavila je novi slučaj napada nožem na civile u severnom Izraelu.

Prema navodima zvaničnika bolnice u Ramali, tinejdžer je ubijen pošto je upucan u glavu, vrat i grudi. Navodno je stradao u sukobu sa izraelskim snagama. Izraelska policija nije odmah imala izveštaj o tom događaju.

Policija je, sa druge strane, navela da je su dvojica Izraelaca izbodena nožem u blizini Hadere, a lekari su naveli da je jedan od njih u teškom stanju. Prema policijskom saopštenju, njih je napao jedan Arapin koji je uhapšen.

Ranije danas palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da su 30-godišnja trudnica i njena dvogodišnja ćerka ubijeni u izraelskom vazdušnom napadu. Izraelska vojska je saopštila da je gađala postrojenja za proizvodnju oružja islamističke grupe Hamas, koji vlada pojasom Gaze, kao odgovor na ranije raketne napade na Izrael.

Situacija na granici Gaze je bila uglavnom mirna od rata Izraela i Hamasa prošlog leta.

Prethodnih dana, međutim, posle napada širom Izraela i Zapadne obale, protesti su se proširili i na Gazu. 

U jučerašnjim incidentima u istočnom Jerusalimu u dva napada nožem, tri izraelska policajca i dva izraelska civila su povređena. Oba napada su se dogodila kod Starog grada Jerusalima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar