Ugovor sa EIB za izgradnju kanalizacije na obali Dunava

LUKSEMBURG – Grad Beograd će sutra potpisati ugovor sa Evropskom investicionom bankom (EIB) vredan 35 miliona evra za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, na teritoriji gradske opštine Palilula, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji boravi u poseti Luksemburgu.

„Kroz taj ugovor grad Beograd dobija 13 miliona evra, a time će biti omogućeno da najkasnije do početka novembra, a mi se nadamo do 1. novembra, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda objavi tender za projektovanje i izgradnju te kanalizacije“, rekao je Vesić za Tanjug.

Vesić je podsetio da na levoj obali Dunava živi 150.000 ljudi bez kanalizacije i na području koje je ispod nivoa reke.

„Ako negde urgentno izgraditi kanalizaciju u Beogradu, onda je to leva obala Dunava, i to je najvažnije što će se desiti tokom posete Luksemburgu“, rekao je Vesić, koji predvodi delegaciju u Luksemburgu.

On je najavio da će tokom posete biti razgovora sa predstavnicima EIB i o drugim projektima koje bi mogli da finansiraju na teritoriji Beograda, kao što su izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda u Ostružnici, kao i izgradnja vodovoda.

Biće razgovora o projektima urbane mobilnosti, izgradnji linijskog parka po nekadašnjoj pruzi kod Dorćola, rekonstrukciji teatra Bojan Stupica i o projektima energetske efikasnosti.

Delegacija Beograda sutra će imati sastanak i zamenikom gradonačelnika grada Luksemburga, kao i predsednikom međunarodne organizacije za pitanja holokausta gde će tema biti zakon o Starom sajmištu koji u ušao u javnu raspravu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar