Uhapšeni bivši članovi UO direktora kompanije Plantaže

PODGORICA – Šest bivših članova Upravnog odbora direktora podgoričke državne kompanije „Plantaže“ uhapšeno je zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju, saopšeno je danas u Podgorici.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva je saopšteno da se sumnja da su uhapšeni, kao članovi odbora direktora, doneli odluku da se zaključi štetan ugovor o vansudskom poravnanju između oštećenog privrednog društva „13. Jul – Plantaže“ AD i „OMP Engineering“ iz Podgorice, čijim delimičnim izvršenjem je oštećenom društvu naneta šteta, a „OMP Engineering-u“ pribavljena korist.
U saopštenju se dodaje da će osumnjičeni biti sprovedeni na salsušanje u Specijalno državno tužilaštvo u zakonskom roku.

Podgorički mediji prenose da su uhapšeni Veselin Vukotić, Božidar Mihailović, Đorđe Rajković, Sead Šahman, Duško Perović i Anica Hajduković.
Portal RTCG navodi da su pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja pretresli na nekoliko lokacija na kojima je oduzeto više desetina hiljada evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar